Recept: Roomdessert

“Recept”

Roomdessert

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Koelen: minimaal 1 uur

geen recept afbeelding beschikbaar (2017)

Ingrediënten:

  • ½ liter melk
  • ½ vanillestokje
  • 30 gram suiker
  • 1 stutje citroenschil
  • 1 snufje zout
  • 45 gram maïzena
  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • ½ liter witte wijn

Bereidingswijze:

Houd een klein beetje melk apart en giet de rest in een pan. Snijd het vanillestokje open en voeg toe. Doe ook de suiker, citroenschil en het zout erbij en breng het mengsel aan de kook.

Roer de maïzena los met de achtergehouden melk en voeg onder voordurend roeren toe aan de melk in de pan. Breng op een laag vuur nogmaals aan de kook.

Splits de eieren. Klop de eiwitten zeer stijf en schep ze beetje bij beetje door de nog warme melk. Doe direct over in dessert schaaltjes.

Klop de eierdooiers met de suiker in een metalen kom schuimig. Giet de wijn erbij. Zet de kom op een pan met kokend water en klop de zabaglione tot deze dikvloeibaar is geworden.

Neem de kom van de pan met kokend water en zet direct in een bad met koud water. Blijf de zabaglione goed kloppen tot deze enigszins is afgekoeld.

Giet de zabaglione over de crème in de dessertschaaltjes en zet ze nog minimaal 1 uur op een koele plaats.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s