Recept: Oeufs à la neige

“Recept”

Oeufs à la neige

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 1 uur

geen recept afbeelding beschikbaar (2017)

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • ¾ liter melk
  • ½ vanillestokje
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze:

Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met 150 gram suiker tot een dikke, lichtgele crème ontstaat.

Doe de melk in een pan, voeg het vanillestokje toe en breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur. Giet de hete vanillemelk direct onder voortdurend roeren door de eierdooiercrème.

Doe dit mengsel in de pan en verwarm het op een heel laag vuur onder voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt. Laat het niet meer koken!

Neem de pan van het vuur, zet hem in een kom met ijskoud water en klop het mengsel tot het volledig is afgekoeld. Doe deze custard over in een kom.

Klop de eiwitten met het snufje zout in een brandschone kom stijf. Strooi er dan de resterende suiker bij en klop de eiwitten zo stijf mogelijk.

Breng in een ruime pan water aan de kook. Vorm met 2 eetlepels bergjes van de eiwitten en laat ze in het water glijden. Laat de eiwitten een kleine minuut koken. Keer ze dan om en kook ze nog eens een ½ minuut.

Neem de eiwitten uit het water, laat ze goed uitlekken en serveer ze op de custard.

Serveertips:

Versier de eiwitten met wat karamel. Doe 2 el suiker in een kleine steelpan en verwarm de suiker al roerend op een middelhoog vuur tot deze goudbruin wordt. Neem een theelepel en schep de gesmolten suiker uit de pan en maak streepjes op de eiwitten.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s