Recept: Asperges met botersaus

“Recept”

Asperges met botersaus

Categorie: Bijgerecht, Groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 kilo witte asperges
  • Suiker
  • 2 el droge witte wijn
  • 4 eierdooiers
  • 250 gram roomboter in vlokjes
  • Zout
  • Witte peper
  • Citroensap

Bereidingswijze:

Schil de asperges zorgvuldig met een asperge- of een dunschiller en snijd de houtige uiteinden af. Breng in een grote pan veel water met een snufje suiker aan de kook.

Verdeel de asperges in 4 porties. Bind elke portie met keukengaren tot een bundeltje en leg de bundeltjes in de pan met kokend water. Kook de asperges in 10-15 minuten gaar op een middelhoog vuur, afhankelijk van de dikte van de asperges.

Doe voor de saus de witte wijn en de eierdooiers in een kleine metalen kom en klop ze los. Hang de kom boven een pan met zacht kokend water en klop de eierdooiers en de wijn met een garde tot een schuimige massa.

Klop de botervlokjes beetje bij beetje door de eiermassa totdat een dikke, romige saus ontstaat. Let erop dat het water onder de kom niet te heet wordt, anders gaan de eierdooiers stollen.

Breng de botersaus op smaak met zout, peper en citroensap. Neem de asperges voorzichtig uit de pan, laat ze goed uitlekken en verwijder het keukengaren. Doen ze over op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Groente en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s