Recept: Frisse spitskoolsalade

“Recept”

Frisse spitskoolsalade

Categorie: Salades
Aantal personen: 4
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Snijd de spitskool in vier parten, snijd de kern eruit en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
Blancheer de spitskool 1 min. in kokend water.
Laat goed uitlekken en schud de kool daarna in een ruime schaal om iets af te koelen.
Klop van de olie, citroenrasp en –sap, de honing, de tijmblaadjes en peper en zout naar smaak een dressing, eventueel met een staafmixer.
Meng de blauwe bessen, de peer, de ui en de dressing voorzichtig door de kool.
Schep de salade in kommen of bekers voor een speciale presentatie en garneer met takjes tijm.

Serveertips:

Door hem te serveren in glaasjes of kommetjes is het ook een hele leuke amuse.
U kunt de salade een dag van te voren te maken, waar hij alleen maar lekker van wordt omdat de smaken dan extra goed kunnen intrekken”.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: © Mathijs Vrieze – ‘Gezond en (prijs)bewust koken’.
Colette Beyne – 03.12.2010 – Margriet.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Salades en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s