Recept: Yoghurtpudding met bessen

“Recept”

Yoghurtpudding met bessen

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereiding: 30 min.
Koelen: 2 uur
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

Voor de pudding:

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 200 ml yoghurt
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil vermengd met suiker (sinaasappelsuiker)
  • 2 verse eiwitten
  • 100 ml slagroom

Voor de bessensaus:

  • 250 gram zwarte bessen
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el zwartebessenlikeur

Extra:

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Roer de yoghurt los met de poedersuiker, vanille- en sinaasappelsuiker.
Knijp de gelatine uit, los in pannetje op een laag vuur op en roer de gelatine druppelsgewijs door de yoghurt.

Klop de eiwitten en slagroom gescheiden stijf.
Roer eerst de slagroom en dan de eiwitten door de yoghurt.
Doe de yoghurtpudding over in een vierkante vorm (ca. 15 x 25 cm), strijk de bovenkant glad en zet de pudding afgedekt ca. 2 uur apart in de koelkast.

Was de bessen, zoek ze goed uit en rits ze met een vork van de steeltjes.
Druk ze door een fijne zeef en roer dan los met poedersuiker en likeur.
Zet de saus koel weg.

Maak voor het serveren de randen van de pudding iets los met een mes.
Stort de pudding dan op een schaal en snijd in vieren.
Doe de stukken over op dessertbordjes en serveer de pudding met de bessensaus, de takjes bessen en citroenmelisse of munt.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s