Recept: Spitskool en zuurkool met zalm uit de römertopf

“Recept”

Spitskool en zuurkool met zalm uit de römertopf

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereiding: 20 min. + 40 min. in de oven
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • ½ spitskool
  • 250 gram wijnzuurkool, uit elkaar geplukt
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 4 stukken zalmfilets à 150 gram
  • Citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 125 ml zure room
  • 1 laurierblad
  • 4 jeneverbessen, geplet
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Zet de römertopf 15-20 minuten in ruim koud water.
Snijd harde kern uit spitskool en de rest in smalle reepjes.
Verdeel over de onderschaal van de römertopf.
Bestrooi zalmfilets met peper en zout, besprenkel met citroensap en leg op de spitskool.
Spoel zuurkool af onder koud stromend water.
Haal los met vork en schep appel, rozijnen, zure room, jeneverbessen en laurierblad erdoor.
Breng op smaak met zout en verdeel over zalm.
Doe deksel op römertopf en plaats in koude oven.
Laat 30 tot 40 minuten garen in oven van 200 ˚C.
Haal deksel eraf, schuifzuurkool opzij en haal zalmfilet voorzichtig eruit.
Schep spits- en zuurkool door elkaar en verdeel over de borden.
Leg zalmfilet erop.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Stamppotten en ovenschotels (Veltman Uitgevers, ISBN- 9 789059 206984) Stamppotten en ovenschotels (Veltman Uitgevers, ISBN: 9 789059 206984)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s