Recept: Sinaasappelwijn met vanille

“Recept”

Sinaasappelwijn met vanille

Categorie: Inmaken, Dranken
Aantal personen: (Voor 3 flessen van elk 750 ml)
Bereiding: 30 min.
Laten intrekken: 6-8 weken
Laten staan: minimaal 1 maand
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Extra:

  • Een grote glazen weckpot
  • 3 flessen
  • Een stuk kaasdoek

Bereidingswijze:

Spoel de weckpot om met heet water en laat omgekeerd uitlekken op een schone, droge theedoek

Boen de vruchten schoon onder heet water, droog ze goed af en snijd ze in vieren.
Leg de stukken in de weckpot.
Snijd het vanillestokje door en voeg het met het kaneelstokje toe.
Voeg rosé, jenever en suiker toe en roer goed door.

Sluit de pot goed en zet 6-8 weken weg op een koele, donkere plaats.
Schud de pot af en toe een keer indien mogelijk om, om de inhoud goed te mengen; open de pot niet.

Was 3 flessen met een inhoud van 750 ml goed af, spoel om met heet water en laat omgekeerd uitlekken op een schone, droge theedoek.
Hang boven een grote kom een met kaasdoek beklede zeef en giet de inhoud van weckpot erin.

Giet de gezeefde vloeistof met behulp van een trechter in de drie flessen.
Sluit de flessen direct goed af.
Laat de sinaasappelwijn nog ten minste 1 maand trekken voor een optimale smaak.
Maar: hoe langer hoe beter!
De wijn blijft 2 tot 3 jaar goed, mits koel en donker bewaard.

En klaar is Kees
Eet smakelijk Proost

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Dranken, Inmaken en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s