Recept: Stevig boerenbrood

“Recept”

Stevig boerenbrood

Categorie: Brood
Aantal personen: (Voor 1 brood)
Voorbereiding: 30 min.
Laten rusten: 100 min.
Bakken: 50 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 1 brokje verse gist (42 gram)
  • 300 gram bloem
  • 150 gram roggemeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 tl zout
  • 1 tl stroop
  • 1 el vruchtenazijn
  • ½ tl gekneusde anijszaadjes
  • ½ tl gekneusde venkelzaadjes
  • ½ tl gekneusde korianderzaadjes

Extra:

  • Vet om mee in te vetten
  • Bloem om mee te bestuiven
  • 1 tl zout

Bereidingswijze:

Verbrokkel de gist en los op in 1/8 liter lauw-warm water.
Laat dit afgedekt ca. 10 minuten rusten

Vermeng in een kom het rogge- en volkorenmeel.
Voeg zout, siroop, azijn, kruiden en het gist met het water toe.
Kneed alles tot een glad deeg.
Werk er 276 ml water doorheen en laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen, tot het deeg in omvang verdubbeld is.

Vet een bakplaat in.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nog eens goed door.
Vorm er een ovaal brood van en leg het op de bakplaat.
Laat het nog eens 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 ˚C (heteluchtoven 180 ˚C).

Bestuif het brood met bloem.
Los het zout op in een beetje water en bestrijk het brood ermee.
Bestuif het nogmaals met bloem.
Bak het brood 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem het dan uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Brood en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s