Recept: Cheesecake met lychees en frambozen

“Recept”

Cheesecake met lychees en frambozen

Categorie: Gebak, Taarten, Ovengerecht
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: ca. 110 minuten
Koelen: 16 uur
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 60 g zachte boter
  • 40 g kristalsuiker
  • 125 g bloem
  • 1 snufje zout.

Voor het frambozenlaagje:

  • 20 cl frambozencoulis
  • 300 g verse roomkaas
  • 2 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • ½ el bloem.

Voor de afwerking:

  • 150 g verse roomkaas
  • 10 cl vloeibare room
  • 150 g uitgelekte lychees op siroop
  • 150 g frambozenjam
  • 1 el poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

1.Meng de boter, bloem, suiker en het zout. Druk dit deeg op de bodem en de want van een springvorm met een hoe rand en een diameter van ca. 23 cm. Zet 20 minuten in de koelkast.

2.Verwarm de oven voor (120 °C/stand 4). Meng voor het frambozenlaagje de verse roomkaas en de kristalsuiker glad. Roer de frambozencoulis door het mengsel en voeg een voor een de eieren toe. Voeg ook de bloem toe en blijf stevig roeren.

3.Verdeel dit mengsel over de deegbodem en zet 50 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen.

4.Voor de afwerking: laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water. Warm de vloeibare room op en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer dit totdat de gelatine is opgelost. Laat afkoelen. Meng in een kom de roomkaas en de kristalsuiker. Roer het roommengsel door het kaasmengsel.

5.Snij de lychees in plakjes en ze goed droog. Verdeel de lychees over het frambozenlaagje. Bedek met het kaasmengsel en zet 4 uur in de koelkast. Bedek met de frambozenjam en strijk het oppervlak glad met een spatel. Zet in de koelkast en dien pas de volgende dag op.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Cheesecakes (Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044736106) Dit recept komt uit Cheesecakes (Uitgeverij Deltas, ISBN 9789044736106); Weekblad Vrouw (week 38 13 september 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s