Recept: Kerrie zuurkoolschotel

“Recept”

Kerrie zuurkoolschotel

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
(Dit recept is uitgetest)Kerrie zuurkoolschotel

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • ± 3dl melk
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 750 gram (kerrie-)zuurkool
  • 1 kleine ui
  • 400 gr gehakt
  • 2 theelepels sambal
  • 2 eetlepels ketjap(asin)
  • 10 kruidnagels

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Breng de melk aan de kook en maak van de gare aardappelen met peper zout en nootmuskaat een lekkere puree. Schep de puree in een grote ingevette ovenvaste schaal verdeel de zuurkool er over. Maak de ui schoon en snijd hem fijn. Maakt het gehakt met de gesnipperde ui, de sambal en wat zout. Druk het gehakt op de zuurkool en strijk het oppervlak glad. Steek de kruidnagels in het gehakt en giet de ketjap er over. Bak het gerecht in een voorverwarmde, matig hete oven (175° C) in 50 minuten gaar en bruin. En verwijder de kruitnagels.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: van een klant uit de winkel “De Goudreinet Ermelo”.

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s