Recept: Pastinaak, venkel en wortel stamppot

“Recept”

Recept: Pastinaak, venkel en wortel stamppot

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(Dit recept is uitgetest)Pastinaak, venkel en wortel stamppot

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen bij de venkelknollen. Snijd de knollen in grove stukken. Bewaar de mooie blaadjes venkelgroen voor de garnering. Snijd de schoongemaakte winterpeen en pastinaak in stukken. Doe de aardappels in een grote pan en voeg water toe tot dat ze net onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen 5 minuten koken. Voeg dan de venkel, pastinaak en wortel toe en kook alle groenten nog 20 minuten. Snij in tussen de salami in blokjes. Controleer of de aardappels gaar zijn. Giet de groenten af. Zet de pan op een warm houdplaatje op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog. Voeg al roerend de warme melk beetje bij beetje erbij. Roer ten slotte een klontje boter, salamiblokjes, selderij en peper door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s