Recept: Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

“Recept”

Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Categorie: Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 2,5 uur
(Dit recept is uitgetest) Sukadelapjes met sinaasappel en sjalotjes

Ingrediënten:

  • 600 gram sukadelapjes
  • 2 el bloem
  • zout en versgemalen peper
  • mespuntje kruidnagelpoeder
  • 3 el arachideolie of vloeibaar bakproduct
  • 250 gram sjalotjes, gehalveerd of in parten
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 250 ml vleesbouillon
  • 3 el honing
  • 1 sinaasappel, in plakken

Bereidingswijze:

Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet. Voeg sinaasappelsap, bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm. Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is. Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena. Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Variatietips:

Vervang kruidnagelpoeder door koekkruiden of door tijm. In plaats van sukadelappen zijn riblappen ook lekker.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 1 - januari 2012) Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Vleesgerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s