Recept: Moeders vergeten stoofpot

“Recept”

Moeders vergeten stoofpot

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 55 minuten
(Dit recept is uitgetest) Moeders vergeten stoofpot

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 ˚C.

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes van ca 2 cm. Breng op smaak met zout en peper. Pel de ui en schil de aardappelen. Snijd de ui in blokjes en de aardappelen in plakken. Maak de bleekselderij en de prei schoon, was grondig en snijd in ringen van ca 1 cm breed. Maak de pastinaak, aardperen, meiraap, gele wortel, gele biet en peterseliewortel schoon en snijd ze in blokjes. Doe 1 eetlepel vloeibare braadboter in een braadpan en bak hier in het vlees rondom bruin voeg de blokjes ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees-ui mengsel in de braadslee. Verdeel dan de aardappelschijfjes erover. Verdeel de bleekselderij en prei, en als laatste de wortel en knolletjes. Kruid elke laag met wat zout, peper, majoraan en nootmuskaat. Giet er tot slot de bouillon op. Zet de slee in de voorverwarmde oven en laat ca 45 minuten stoven.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)  

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s