Recept: Voorjaarstamppot met witlof en meiraapjes

“Recept”

Voorjaarstamppot met witlof en meiraapjes

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Voorjaarstamppot met witlof en meiraapjes

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappelen (kruimig)
  • 400 gram meiraapjes
  • 800 gram witlof
  • 300 gram pittige geitenkaas
  • Klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 ½ dl warme melk

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen en meiraapjes. Snij de meiraapjes in stukken. Kook de aardappelen en meiraapjes samen in water gaar in ± 20 minuten. Was en snij ondertussen de witlof in reepjes van 2 cm (verwijder de pit), en laat het uitlekken in een vergiet. Snij de kaas in blokjes. Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak het witlof 5 minuten tot het slinkt. Giet de aardappelen en raapjes af. Stamp ze met melk en boter tot een romige puree. Schep de witlof door de puree en roer de blokjes kaas en mosterd erdoor. Verwarm de stamppot nog even goed door.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Stamppot, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s