Recept: Gepofte meiraapjes met tijm en knoflook

“Recept”

Gepofte meiraapjes met tijm en knoflook

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 2 uur
(Dit recept is uitgetest)Gepofte meiraapjes met tijm en knoflook

Ingrediënten:

  • 6 middel grote meiraapjes
  • 6 tenen knoflook, ongepeld, wel een beetje geplet
  • 1 bos verse tijm
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C.

Bereidingswijze:

Verpak de meiraapjes, samen met de knoflook, kruiden, peper, zout, olie en azijn in aluminiumfolie. Doe de meiraap-pakjes in een ovenschaal en pof de ze in 1 á 1 ½ uur gaar. Maak de pakjes open, laat ze wat afkoelen en verwijder de schil van de raapjes. Als ze goed gaar zijn, laat de schil heel makkelijk los. Snijd ze in dunne plakjes en rangschik ze over 4 borden. Serveer ze met de knoflook, en nog wat verse kruiden er over.

Serveertips:

Lekker met geraspte geitenkaas.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Deze recepten zijn uitgetest, Marcel’s receptenboek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s