Recept: Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

“Recept”

Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Categorie: Hoofdgerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(Dit recept is uitgetest)

Bruine bonen met paprika en paddenstoelen

Ingrediënten:

  • 4 el. arachide- of zonnebloemolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in repen
  • 200 g kastanjechampignons
  • 1 blik bruine bonen, uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 1 tl. chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 el. gehakte peterselie

Bereidingswijze:

Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprika- repen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grotere exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten. Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveertips:

Lekker met rijst of grof bruinbrood.

Variatietips:

Vervang de bruine bonen door kapucijners, rode of witte bonen. Neem in plaats van chilipoeder een mespuntje kaneelpoeder.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 1 - januari 2012) Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s