Recept: Preitaart met peer en spekjes

“Recept”

Preitaart met peer en spekjes

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Preitaart met peer en spekjes

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 600 gram prei
  • 2 handperen
  • 2 knoflookteentjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1,5 dl slagroom
  • Boter of olijfolie
  • 4 eieren
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de over voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg ontdooien. Was de prei en snij de prei in dunne ringen. Maak de knoflookteentjes schoon en snij ze in plakjes. Doe wat boter in een braadpan en bak de spekjes uit. Schep vervolgens de spekjes uit de pan en fruit in het bakvet het knoflook en de prei. Laat de prei slinken. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in blokjes. Bekleed een ingevette taartvorm (doorsnee 24 cm) met het deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de prei en de spekjes op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Schenk het ei-roommengsel over de taart en strooi als laatste de kaas erover. Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven. Tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s