Recept: Bloemkool met ui en paprika

“Recept”

Bloemkool met ui en paprika

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Bloemkool met ui en paprika

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine ui
  • 25 g boter of margarine
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ theelepel tijm
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit de boter of margarine in een pan en bak hierin de ui enkele minuten zachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, bouillonpoeder, tijm en 1 dl water toe. Laat de groenten in gesloten pan in ca.15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toe om. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.

Serveertips:

Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.

Variatietips:

Paprika kunt u vervangen door twee in stukjes gesneden tomaten. Voeg de tomaten pas de laatste drie minuten toe.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: groentenenfruit.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Deze recepten zijn uitgetest en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Recept: Bloemkool met ui en paprika

  1. Jolanda zegt:

    Lekker recept. Op de bron groentenenfruit.nl had ik hem ook gezien, maar het lukt me niet meer om op die site te komen. Bedankt voor het delen. Ik ga deze in mijn favorieten zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s