Recept: Ovenschotel met witlof, tijm en spekjes

“Recept”

Ovenschotel met witlof, tijm en spekjes

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 70 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Ovenschotel met witlof, tijm en spekjes

Ingrediënten:

  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes droog gezouten spek (± 250 gram)
  • 400 gram krielaardappelen
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 blaadjes laurier
  • 6 knoflookteentjes, gepeld
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze:

Spoel het witlof en verwijder de buitenste bladeren en de harde kern. Snij ze overlangs in twee. Spoel de aardappelen en snij ze doormidden. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg er het witlof in, samen met de aardappelen, laurierblaadjes, tijm en knoflook. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Snij het spek in reepjes en strooi ze over het witlof. Plaats onafgedekt terug in de oven en bak nog eens 30 minuten tot het spek knapperig zijn geworden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s