Recept: Spruitjestaart met peer en amandel

“Recept”

Spruitjestaart met peer en amandel

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
(Dit recept is uitgetest)
Spruitjestaart met peer en amandel

Ingrediënten:

  • 600 gram spruitjes
  • 2 handperen
  • 6 lapjes diepvriesbladerdeeg
  • 100 gram gepelde amandelen
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 4 eieren
  • 1,5 dl slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Voorbereiding:

Verwarm de over voor op 220 graden.

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Maak de spruitjes schoon. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Hak de amandelen grof. Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de vruchten in dunne plakjes. Bekleed een ingevette taartvorm (doorsnee 24 cm) met het deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de spruitjes en de noten op de peer. Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Schenk het ei-roommengsel over de taart en dek dit af met geraspte kaas. Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s