Recept: Ovenschotel met groene kool en schimmelkaas

“Recept”

Ovenschotel met groene kool en schimmelkaas

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minutenOvenschotel met groene kool en schimmelkaas

Ingrediënten:

  • 500 gram groene kool, gesneden
  • 800 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 150 gram wortels, gesneden in plakjes
  • 2 el verse peterselie, fijngehakte
  • 150 gram Blauwschimmelkaas
  • 125 gram slagroom
  • 150 gram melk
  • 2 el olijfolie
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Doe in een wok 2 el olijfolie en voeg de wortelplakjes en de gesneden groene kool toe. Roerbak dit 2 á 4 minuten totdat de groene kool geslonken is. Vet een ovenschaal in met boter. Prak de kaas met een vork in een kom en roer er de slagroom en melk door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng in de ovenschaal de plakjes aardappelen en de groene kool met worteltjes, breng ze op smaak met zout en peper. Bestrooi het mengsel met 1 el peterselie en giet het kaasmengsel erover. Zet de schaal ca. 25 á 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de schotel een mooi bruin korstje heeft gekregen. Bestrooi de schotel voor het serveren met de overgebleven peterselie.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s