Recept: Boerenpeen stamppot

“Recept”

Boerenpeen stamppot

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minutenBoerenpeen stamppot

Ingrediënten:

  • 1 ½ kilo aardappelen
  • 500 gram winterpeen
  • 500 gram boerenkool, gesneden
  • 1 ½ dl warme melk
  • 250 gram spekblokjes
  • Zout
  • 2 el olijfolie
  • Klontje boter
  • 1 rookworst

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen. Maak de winterwortelen schoon en snij ze in blokjes. Zet de aardappelen, gesneden wortel en gesneden boerenkool op met water en wat zout en kook alles in 20-25 minuten gaar. Bak ondertussen in een koekenpan met olijfolie de spekjes uit. Verwarm de rookworst 5 minuten in een pan met aardappelen of in de magnetron (zie verpakking) en snij de rookworst in plakjes. Giet de aardappelen met groente af, en stamp het groente mengsel door elkaar. Voeg de boter en de warme melk er bij, en roer alles tot een stamppot. Doe als laatst de spekjes en plakjes rookworst er doorheen.

Serveertips:

Lekker met een pikante jus.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie