“Recept”
Rundvlees met gemengde groente
Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 2 uur + 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 gram runderlap (mager)
- ½ Chinese kool
- 150 gram winterpeen
- 200 gram bleekselderij
- 100 gram peultjes
- 1 grote ui
- 1 gele paprika
- 2 tomaat
- Braadboter
- 1 tl kruidnagel (poeder)
- Zwarte peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
Voorbereiding:
Vlees in stukken snijden en bestrooien met zout, peper en kruidnagelpoeder. In braadpan boter verhitten. Vlees in ongeveer 5 minuten bruinbakken. 2 deciliter water toevoegen. Met deksel op pan ongeveer 2 uur zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen ui pellen en snipperen. Wortel schrappen en wassen en in dunne plakjes snijden. Bleekselderij wassen en in reepjes snijden. Van Chinese kool lelijk blad en stronk verwijderen, in repen snijden. Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. Peultjes wassen en punten. Tomaat wassen en in stukjes snijden.
Bereidingswijze:
Aan vlees toevoegen. Ui, wortel, Chinese kool, peulen, bleekselderij, paprika en 1 deciliter water. Met deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.
Tomaat toevoegen en nog 5 minuten laten stoven. Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.
Serveertips:
Lekker met rijst.
En klaar is Kees
Eet smakelijk
Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)