Recept: Pompoensaus

“Recept”

Pompoensaus

Categorie: Sauzen
Aantal personen: –
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 600 gram pompoen
  • 1 sjalotje
  • 20 gram boter
  • 1 tl kerrie
  • 1 mespuntje zout
  • Versgemalen witte peper
  • 1 dl witte wijn
  • 0,5 dl witte port
  • 2,5 dl groentefond
  • 1 dl slagroom

Bereidingswijze:

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snipper het sjalotje.
Fruit het sjalotje glazig in de boter en laat daarna de pompoen meebakken.
Voeg kerrie, zout en peper toe.
Hou het vuur laag om te voorkomen dat de kerrie verbrandt.
Blus de saus af met de wijn en de port.
Giet de fond in de pan.
Laat het vocht tot de helft inkoken.
Neem een heel klein deel van de room.
Roer de rest van de room door de groentefond.
Laat het geheel sudderen tot de pompoen gaar is.
Pureer en zeef de saus.
Klop de overgebleven slagroom stijf en meng die voorzichtig door de saus.

Variatietips:

Kook voor de variatie een appel mee.
De kerrie kan dan achterwege worden gelaten.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Sauzen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s