Recept: Witlof uit de oven met salami en geitenkaas

“Recept”

Witlof uit de oven met salami en geitenkaas

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
Witlof uit de oven met salami en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 8 kleine struiken witlof (of 4 grote)
  • 16 plakken salami
  • 50 gram rucola (gewassen)
  • 50 gram belegen geitenkaas (geraspt)
  • Zout
  • Boter

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Bereidingswijze:

Maak de witlof schoon (snijd de grote struiken doormidden) en kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in circa 15-20 minuten beetgaar. Vet een vuurvaste ovenschaal in met boter. Laat de struikjes witlof in een vergiet goed uitlekken en iets afkoelen. Leg de struikjes witlof in de ovenschaal, leg in de lengte op elk struikje wat rucola. En leg/vouw 2 plakjes salami op elk struikje witlof. Strooi als laatst de geraspte geitenkaas overheen. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de witlof in 15-20 minuten knapperig bruin.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s