Recept: Spruiten met amandelen

“Recept”

Spruiten met amandelen

Categorie: Bijgerecht, Groentegerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Spruiten met amandelen

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes
  • 2 sjalotjes
  • Klont boter
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 tl poedersuiker
  • Zout
  • Peper
  • Geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

Was de spruitjes en maak ze schoon. Breng in een pan een beetje water met wat zout aan de kook. Doe er de spruitjes in en laat ze circa 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Pel en snipper de sjalotjes. Smelt de boter in een pan en fruit er de sjalotjes in. Voeg het amandelschaafsel toe en laat het in de boter mooi bruin worden. Neem de pan vervolgens van het vuur. Giet de spruitjes af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Doe ze vervolgens weer in de pan. Bestrooi de spruitjes met de poedersuiker. Meng de amandelboter door de spruitjes en breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Advertenties

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Groente en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s