Recept: Prei met sjalotjes en tofu

“Recept”

Prei met sjalotjes en tofu

Categorie: Hoofdgerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Prei met sjalotjes en tofu

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram prei
  • 5 kleine sjalotten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el rode port
  • 400 gram tofu
  • 1 ½ dl warme melk
  • Klontje boter
  • 1 zakje witte saus
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ½ dl water

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen snij ze in gelijke stukken en kook ze met een beetje zout gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze zijn. En maak van de aardappelen, warme melk en boter een smeuïg puree. Maak de sjalotten schoon en snij ze in vieren. Maak de prei schoon. Halveer de prei in de lengte en snijd ze in reepjes van 1 cm. Snijd de tofu in klopjes. En bak ze in 2 el olijfolie mooi bruin. Schep ze vervolgens uit de wok Verwarm nog 2 el olijfolie in de wok en fruit hierin de sjalotten gaar en glazig. Voeg de prei toe en smoor de prei in ca. 5 minuten gaar. Voeg peper, een beetje zout en de poedersuiker toe. Verwarm alles al roerend tot de suiker gaat kleuren. Druppel de port er over. Schep de tofu blokjes toe en warm het geheel goed door. Maak ondertussen de wijnsaus. Gebruik de witte wijn en vul de rest aan met water. Maak dan de saus veder volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s