Recept: Briochetaart met tijm, bosvruchten en vruchtencrème

“Recept”

Briochetaart met tijm, bosvruchten en vruchtencrème

Categorie: Gebak, Taarten, Ovengerecht
Aantal personen: 8-12
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Oventijd: ca. 25 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 200 g briochebrood
  • 200 g bosvruchten
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml mascarpone
  • 1 stokje verse vanille, de zaadjes eruit geschraapt
  • 4 eieren
  • 300 ml volle melk
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el suiker
  • beetje suiker voor de slagroom
  • 2 takjes verse tijm
  • Wat boter om in te vetten

Verder nodig:

  • aardewerken, geribbelde ovenschaal

Bereidingswijze:

1. Snij het briochebrood in grove stukken en doe ze in een grote mengkom.

2. Voeg 150 g van de vruchten, de melk en eieren (even klutsen), 1 el suiker, kaneel en de blaadjes van de tijm toe en meng dit goed door elkaar.

3. Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal. Vul niet helemaal tot de rand, want de taart zal een beetje omhoog komen. Bak de taart zo’n 15 minuten.

4. Pureer de overige bosvruchten.

5. Klop voor de vruchtencrème de slagroom tot een lobbige dikte. Klop dan de mascarpone, suiker, vanillezaadjes en de 50 gram gepureerde vruchten tot een stijve massa.

6.. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Als de prikker schoon uit de taart komt, is deze klaar.

7. Maak met een lepel een mooie muis van de vruchtencrème en leg deze op of naast de taart. Garneer met een beetje tijm voor de kleur.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Dit recept komt van stsjaak.nl; Weekblad Vrouw (week 13 22 Maart 2013)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Gebak, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s