Recept: Kerriespruitjes

“Recept”

Kerriespruitjes

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Kerriespruitjes

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes (schoongemaakt)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram katenspek (fijngesneden)
  • 1 dunne prei (in ringetjes)
  • 250 gram champignons (in plakjes)
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • tijm
  • 50 ml slagroom
  • (eventueel 1 mespuntje sambal toevoegen)

Bereidingswijze:

Kook de spruitjes 10 minuten (even laten uitlekken).
Vervolgens verhit je de olie en bak de ui en spek goudbruin.
Voeg de prei, champignons en het knoflook toe en fruit even mee.
Voeg daarna de kerrie, mosterd en een scheutje water toe.
Doe de tijm erbij.
Voeg de spruitjes toe en een scheutje room en verwarm het geheel.

Serveertips:

Lekker met rijst of couscous

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s