Recept: Ovenschotel bloemkool, wortel en schijfjes

“Recept”

Ovenschotel bloemkool, wortel en schijfjes

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ovenschotel bloemkool, wortel en schijfjes

Ingrediënten:

  • ½ bloemkool, in kleine roosjes
  • 800 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 150 gram wortels, gesneden in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 250 gram spekreepjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram slagroom
  • 125 gram melk
  • 2 el olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 190 ˚C.

Bereidingswijze:

Doe in een wok 2 el olijfolie en bak de spekreepjes langzaam uit. Voeg de ui en uitgeperste knoflook teentjes toen. En fruit de ui glazig. Voeg de wortelplakjes en de bloemkool roosjes toe. Roerbak dit 5 minuten totdat de bloemkool beetgaar is. Vet een ovenschaal in met olijfolie of boter. Roer in een kom de slagroom, melk en geraspte kaas door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng in de ovenschaal de aardappelschijfjes en de bloemkool-spekmengsel, breng dit eventueel nog op smaak met zout en peper. Giet het kaasmengsel erover. Zet de schaal ca. 25 á 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de schotel een mooi bruin korstje heeft gekregen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s