Recept: Pruimencompote (#2)

“Recept”

Pruimencompote (#2)

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Weken: 12 uur
Bereiding: 35 min.
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 300 gram gedroogde pruimen
  • 50 gram gedroogde abrikozen (6 stuks)
  • 1 tl maïzena
  • 1 kaneelstokje
  • 1 groot stuk citroenschil

Bereidingswijze:

Snijd de pruimen in vieren en verwijder de pitten.
Snijd ze dan in blokjes, evenals de abrikozen.
Doe het gedroogde fruit in een pan, giet er ¼ liter water bij en laat het fruit een nacht weken.

Los de volgende dag de maïzena op in ¼ liter koud water.
Doe het maïzenapapje bij het geweekte fruit in de pan.
Voeg het kaneelstokje en het stukje citroenschil toe.

Verwarm het fruit onder voordurend roeren op een middelhoog vuur en laat zachtjes koken, tot de compote begint in te dikken.
Neem de pan van het vuur en haal het kaneelstokje en de citroenschil uit de compote.

Verdeel de compote over 4 dessertschaaltjes en laat afkoelen.
De compote smaakt heerlijk met ongeklopte, vloeibare slagroom.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s