Recept: Champignonrijst

“Recept”

Champignonrijst

Categorie: Bijgerecht, HoofdgerechtVegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Champignonrijst

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Pel de ui en snijd fijn. Was de tomaat en snijd in kleine stukjes. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in klapjes.

Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder koud water net zo lang schoon, tot het waterhelder is. Laat de rijst goed uitlekken.

Smelt de boter in een pan en bak daarin de blokjes ui en stukjes tomaat. Voeg er onder voortdurend roeren de rijst aan toe en bak deze kort mee.

Giet een beetje bouillon bij de rijst en de ui en tomaat. Laat al roerend zachtjes koken tot de rijst de vloeistof volledig heeft opgenomen. Giet zodra het vocht is opgenomen, opnieuw bouillon erbij.

Ga zo door tot alle vloeistof verbruikt is. Voeg voordat de laatste portie bouillon bij de rijst wordt gegoten, de champignons toe en vermeng ze goed met de rijst.

Breng de gare rijst tot slot op smaak met zout en peper. Meng er de fijngehakte peterselie door en serveer de champignonrijst direct.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Ramona’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Hoofdgerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s