Recept: Miesoep met bleekselderij en kip

Miesoep met bleekselderij en kip

Breng in een waterkoker ¾ liter water aan de kook.
Maak 6 stengels bleekselderij schoon en snijd deze in smalle schuine stukjes.
Halveer 1 middelgrote ui, snijd de helften in smalle partjes en maak ze los.
Halveer 1 klein rood pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit een wok.
Schenk hierin 1 eetl. (arachide) olie.
Schep de ui er in en roerbak 1 minuut.
Voeg de bleekselderij, peper en een ½ zakje boemboe ‘sajoer tjampoer’ toe en roerbak 2 minuten.
Schenk het kokende water erin.
Voeg 1 ½ kippenbouillontabletten toe en breng de soep aan de kook.
Voeg er 75 gram dunne eiermie en 200 gram gepelde Noorse of cocktailgarnalen bij en kook de soep zachtjes 2-3 minuten door.
Pluk intussen de blaadjes van 6 takjes verse koriander af en snijd ze wat fijner.
Neem de soep van het vuur en bestrooi de soep met koriander.

Bron: (Verpakking bleekselderij (The Greenery)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s