Recept: Groentesoep met pesto

“Recept”

Groentesoep met pesto

Categorie: Soepen, Vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
www.watkokenwevandaag.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 200 gram sperziebonen, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 6 el olijfolie
  • 25 gram verse basilicum, dikke takjes verwijderd
  • 1 blikje groene kidneybonen (flageolets, Bonduelle) of witte bonen à 400 gram
  • 1 blik tomaatstukjes à 425 gram
  • 1 el kruidenbouillonpoeder
  • 25 gram geraspte oude kaas
  • Zout
  • Vers gemalen peper

Bereidingswijze:

Verwarm in een soeppan 2 el olijfolie en bak hierin 2 tenen knoflook 2 à 3 minuten zachtjes aan.
Bak de courgette en sperziebonen 2 à 3 minuten zachtjes mee.
Voeg de tomaatstukjes (met het vocht), kidneybonen (met het vocht), het bouillonpoeder en 5 dl water toe.
Breng de soep aan de kook en laat 8 à 10 minuten zachtjes koken.
Stamp de laatste teen knoflook fijn in de vijzel en meng beetje bij beetje de basilicum en kaas erdoor.
Wrijf alles tot een grove puree en meng er 4 el olijfolie door.
Breng de pesto evt. op smaak met zout en peper. Schep 2 à 3 el pesto op de soep en serveer de rest van de pesto er apart bij.

Serveertips:

Lekker met ciabatta of grof bruin brood.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Delicious

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s