Recept: Geroosterde rode kool met parmaham

“Recept”

Geroosterde rode kool met parmaham

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 70 minuten
Geroosterde rode kool met parmaham

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden 190 graden ˚C.

Bereidingswijze:

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sjalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinke blokken. Schep in een grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool in circa 1 uur 50 minuten gaar. Verwijder het aluminiumfolie na circa 50 40 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.

Serveertips:

Lekker met aardappelpuree.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: groentenenfruit.nl

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s