Recept: Snijbonen uit de wok

“Recept”

Snijbonen uit de wok

Categorie: Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Snijbonen uit de wok

Ingrediënten:

Voorbereiding:

  1. Was de snijbonen en verwijder de puntjes, snij ze vervolgens in stukjes van 2 á 3 cm.
  2. Pel en snij de uien in halve ringen.
  3. Was en snij de paprika’s in smalle reepjes.
  4. Pel en snipper de knoflook teentjes ragfijn of pers ze uit.
  5. Was en snij de bladpeterselie grof.

Bereidingswijze:

Zet de snijbonen op met kokend water en een snufje zout. Laat de snijbonen in 12 minuten beetgaar koken. Doe de snijbonen in een vergiet. Spoel ze af met koud water en laat de boontjes uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Verhit de wok, doe olie er in en fruit de uien ca. 3 minuten. Schep het knoflook en de paprikareepjes erdoor en bak ze even mee. Voeg na 3 minuten de boontjes er bij en laat alles, onder voordurend omscheppen, door en door warm worden. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak. Roer als laatst het bladpeterselie er door heen.

Serveertips:

Lekker met rijst of pasta. En een toscaanse salade.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s