Recept: Bloemkooltaart

“Recept”

Bloemkooltaart

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-40 minuten
(Dit recept is uitgetest)

Bloemkooltaart

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 125 gram mager spekreepjes
  • 2 eieren
  • 3 el koffiemelk
  • 75 gram geraspte kaas
  • margarine
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl kerrie
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze:

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ˚C en vet een springvorm in met boter. Was en snij de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkool in 7 minuten beetgaar. Giet het af en laat het goed uitlekken in een vergiet. Bak de spekreepjes in een braadpan langzaam uit. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en strooi paneermeel over de bodem . Klop in een kom de eieren los met de koffiemelk en de geraspte kaas. Voeg de bloemkool, zout, peper en kerriepoeder toe aan de spekjes en schep het even om. Schep de bloemkool in de vorm en schenk het eimengsel erover. Laat de taart 20-30 minuten in de oven mooi bruin en gaar worden.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Deze recepten zijn uitgetest, Hoofdgerecht, Marcel’s receptenboek, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s