Recept: Ovenschotel met bloemkool en gehaktballetjes

“Recept”

Ovenschotel met bloemkool en gehaktballetjes

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
Ovenschotel met bloemkool en gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 ½ dl crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • Olijfolie / Braadboter / Boter
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper
  • Zout

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 el verse peterselie, fijn gesnipperd
  • 1 el verse munt, fijn gesnipperd
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • Peper
  • Zout

Voorbereiding:

  1. Was en snij de bloemkool is roosjes.
  2. Was en snij de paprika in blokjes.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  5. Ovenschaal in vetten met boter.
  6. Meng de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en maak hier ± 20 balletjes van.

Bereidingswijze:

Kook de bloemkoolroosjes in water met wat zout beetgaar in 7 minuten. Giet de bloemkool af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Bak de gehaktballetjes in een braadpan of wok met braadboter mooi bruin en gaar. Schep de balletjes uit de pan en zet dit even weg. Fruit in het bakvet de paprika, ui en knoflook glazig. Roerbak de bloemkool (ongeveer 5 minuten) met de gefruite paprika en ui, en voeg de gehaktballetjes er aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep het bloemkoolmengsel in een ovenschaal. Ei losroeren en mengen met kerriepoeder, zout, peper, crème fraîche en geraspte kaas. Dit mengsel over de bloemkool heen gieten. Het gerecht ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

Serveertips:

Lekker met gebakken aardappels.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s