Recept: Ovenschotel met spitskool en schimmelkaas

“Recept”

Ovenschotel met spitskool en schimmelkaas

Categorie: Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Ovenschotel met spitskool en schimmelkaas

Ingrediënten:

  • 500 gram spitskool, gesneden
  • 800 gram aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 150 gram wortels, gesneden in plakjes
  • 2 el verse peterselie, fijngehakte
  • 150 gram Blauwschimmelkaas
  • 125 gram slagroom
  • 150 gram melk
  • 2 el olijfolie
  • Boter
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Doe in een wok 2 el olijfolie en voeg de wortelplakjes en de gesneden spitskool toe. Roerbak dit 2 á 4 minuten totdat de spitskool geslonken is. Vet een ovenschaal in met boter. Prak de kaas met een vork in een kom en roer er de slagroom en melk door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Meng in de ovenschaal de plakjes aardappelen en de spitskool met worteltjes, breng ze op smaak met zout en peper. Bestrooi het mengsel met 1 el peterselie en giet het kaasmengsel erover. Zet de schaal ca. 25 á 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de schotel een mooi bruin korstje heeft gekregen. Bestrooi de schotel voor het serveren met de overgebleven peterselie.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s