Recept: Gesmoorde tuinbonen

“Recept”

Gesmoorde tuinbonen

Categorie: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Gesmoorde tuinbonen

Ingrediënten:

  • 750 gram aardappelen
  • 1 kilo verse tuinbonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 burgers
  • boter
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gram katenspek (vleesware)
  • 2 el olie
  • Zout
  • Peper
  • 1 el fijngehakte munt

Bereidingswijze:

Dop de tuinbonen. Schil en was de aardappelen en kook ze in een beetje water met wat zout in 20-25 minuten gaar. Pel en snipper de ui, was de paprika en snij hem in blokjes en snij het spek in reepjes. Bak ondertussen in een koekenpan met boter de burgers, zie aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een pan en bak de ui, paprika en de spekreepjes ca. 2 minuten heel zachtjes. Schep de tuinbonen erdoor en voeg de wijn er aan toe. Smoor de tuinboontjes afgedekt in ca. 10-15 minuten zachtjes gaar, verwarm de boontjes dan nog ca. 5 minuten zonder deksel en laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de munt erdoor.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s