Recept: Witlofstamppot met rookworst

“Recept”

Witlofstamppot met rookworst

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Witlofstamppot met rookworst

Ingrediënten:

  • 1 ½ kilo aardappelen
  • 1 kilo witlof
  • 1 rookworst
  • 2 zoete appels
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 ½ dl warme melk
  • Klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen en kook ze in een beetje water met wat zout in 20-25 minuten gaar. Snij intussen de witlof in repen en was ze. Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de rookworst 5 minuten in een pan met aardappelen of in de magnetron (zie verpakking) en snij de rookworst in plakjes.  doe 2 el olijfolie in een wok, en roerbak de witlof 5 minuten zo dat de witlof slinkt. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk, kerriepoeder en boter tot een puree. Snij de appel in blokjes en voeg ze samen met de witlof en de plakjes rookworst toe aan de puree, en schep ze door de puree. Breng de stappot op smaak met peper en zout.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s