Recept: Gegratineerde bloemkool met kipfilet

“Recept”

Gegratineerde bloemkool met kipfilet

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20-30 minuten
Gegratineerde bloemkool met kipfilet

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Verwarm de oven (gril stand) voor op 180˚C.

Bereidingswijze:

Maak de bloemkool schoon en snijd ze in roosjes. Kook ze in water met wat zout 5 minuten. Giet ze af in een vergiet, en laat ze uitlekken. Snij onder tussen de kipfilets in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd ze in reepjes. En snipper de sjalotjes. Doe in een wok of hapjespan olijfolie en bak de kip filet blokjes. Voeg het paprikapoeder toe en pers de gepelde knoflook teentjes er bovenuit. Bak de kipfiletblokjes ca. 10 minuten. Tot dat ze gaar zijn. Voeg vervolgens de sjalot en paprika toe en roerbak dit op hoog vuur ca. 5 minuten mee. Voeg de bloemkool toe met de grof gehakte paranoten. En roerbak alles nog even goed door ca. 5 minuten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Vet een oven vaste schaal in met olijfolie of boter. Schep het bloemkoolmengsel in de ovenschaal. En strooi er de geraspte kaas overheen. Zet de schaal in de voor verwarmde oven onder de gril. En gratineer het gerecht in 5 a 10 minuten zo dat de kaas gesmolten is en bruin kleurt.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Ovengerecht en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s