Recept: Curry met hamlappen, sjalot en citroengras

“Recept”

Curry met hamlappen, sjalot en citroengras

Categorie: Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30-60 minuten
Curry met hamlappen, sjalot en citroengras

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

De sjalot pellen, halveren en in fijne halve ringetjes snijden. De knoflook fijnhakken.
De gember schillen en ragfijn snijden. De stengels citroengras halveren en licht kneuzen met de achterkant van een mes of pan. De hamlappen in reepjes snijden en bestrooien met zout en peper. De olie in een wok verhitten en het vlees kort roerbakken. Vervolgens knoflook, gember, sjalot, citroengras en specerijen toevoegen en afblussen met de kippenbouillon en het citroensap. Doe een deksel op de pan en laat de curry op een laag vuur in ongeveer 50 minuten gaar worden. Verwijder de stengels citroengras en bestrooi eventueel voor het opdienen met wat fijngehakte koriander.

Serveertips:

Lekker met meergranen rijst, doperwten en een salade

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Vleesgerecht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s