Recept: Stamppot wortel en venkel

“Recept”

Stamppot wortel en venkel

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten, Vegetarisch
Aantal personen: 4
Stamppot wortel en venkel

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Snijd de geschilde aardappels in stukken.
Verwijder lelijke bladen bij de venkelknollen.
Snijd de knollen in grove stukken
Bewaar de mooie blaadjes venkelgroen voor de garnering.
Snijd de schoongemaakte winterwortelen in dikke plakken.
Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan.
Voeg een beetje zout toe.
Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken.
Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Giet de groenten af.
Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl bij kleine beetjes tegelijk de warme melk wordt toegevoegd.
Roer ten slotte een klontje boter, de peterselie en peper door de stamppot.
Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.

Serveertips:

Lekker met een vega groenteschijf
En voor de vleesliefhebber:

Lekker met braadworstjes
Ook lekker met gebakken vis

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot, Vegetarisch en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s