Recept: Cranberrysaus

“Recept”

Cranberrysaus

Categorie: Sauzen
Aantal personen: 6
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

  • 1 zakje (340 gram) verse cranberries
  • 200 gram suiker
  • 150 ml water
  • Geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • Zout

Bereidingswijze:

Verwijder eventueel slechte bessen. Doe de bessen met het water, de suiker en de geraspte schil in een pan. Laat het geheel onder regelmatig roeren ca. 10 minuten op matig vuur koken. Voeg zout naar smaak toe en laat de saus afkoelen.

Tip:

Buiten het seizoen kunt u voor vrijwel alle gerechten gedroogde cranberries gebruiken. Laat de gedroogde vruchten eerst enkele uren in cranberry- of appelsap wellen. 50 gram gedroogde cranberries komt overeen met 100 gram verse vruchten.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Folder (Uitgever: Cranberry Marketing Committee)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Sauzen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s