Recept: Koolraap/spruitjes stamppot

“Recept”

Koolraap/spruitjes stamppot

Categorie: Hoofdgerecht, Stamppotten
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Koolraap-spruitjes stamppot

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook aardappelen met koolraap in weinig water met zout in ca. 25 minuten gaar. Bak intussen in een koekenpan de spekblokjes uit. Pel en snipper de ui. Maak de champignons met een champignonborstel of doekje schoon en snij ze in plakjes. Fruit de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. Maak de spruitjes schoon en kook ze met een snufje zout in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Giet de aardappelen met koolraap af en stamp ze fijn. Roer de boter en de warme melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de spruitjes en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper en nootmuskaat.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Wat koken we vandaag (Marcel’s receptenboek)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Hoofdgerecht, Stamppot en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s