Recept: Ananastaartje met pistache

“Recept”

Ananastaartje met pistache

Categorie: Nagerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 60 minuten
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

  • 3 eieren, gesplitst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram bitterkoekjes of amandelkoekjes, verkruimeld
  • 400 gram ananas, in stukjes (vers of uit blik)
  • 50 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • springvorm Ø 22 cm, ingevet en bestoven met bloem

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf. Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Variatietips:

  • Vervang ananas door mango of perzik.
  • Neem in plaats van pistachenoten geschaafde amandelen.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 1 - januari 2012) Boodschappen (nummer 1 – januari 2012)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Nagerecht en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s