Recept: Stoofschotel uit Nigeria

“Recept”

Stoofschotel uit Nigeria

Categorie: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Aantal personen: 6
Geen recept afbeelding beschikbaar

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Leg de ongepelde bakbananen in kokend water en laat ze 5-8 minuten koken.
Kook intussen de rijst.
Snipper de ui en fruit hem in olie met peper en zout.
Laat de bananen onder de koude kraan afkoelen, pel ze en snij ze in kleine stukjes.
Voeg de okra’s aan de ui toe en na een minuut ook de bananen.
Laat het mengsel op hoog vuur smoren, eventueel met nog wat olie.
Schenk limoensap over het mengsel, met wat zout.
Voeg voldoende water toe, zodat de bodem van de pan onder water staat en stoof het mengsel afgedekt circa 15 minuten.
Snij de tomaten in blokjes.
Voeg na 10 minuten stoven de rijst en de tomaten toe.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Onbekend

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Hoofdgerecht en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s