Recept: Pompoensoep (#2)

“Recept”

Pompoensoep (#2)

Categorie: Maaltijdsoep, Soepen
Aantal personen: 6
Pompoensoep (#2)

Ingrediënten:

Voorbereiding:

Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
Snij de tomaten in stukjes (zonder sap en pitten).
Borstel de shiitakepaddenstoelen en snij deze ook in stukjes

Bereidingswijze:

Maak bouillon met de kip (± 1 uur).
In andere pan gelijk met de bouillon, de pompoen gaar stoven in wat olie (± 30 minuten) en met staafmixer pureren.
Fruit in een andere pan de sjalotten in wat olijfolie.
Maak de kip klein, doe terug in de bouillon.
Voeg bij de bouillon de sjalotten, tomaten en paddenstoelen (niet meer koken).
Voeg vervolgens de pompoenpuree bij de rest, en breng het op smaak met wat peper.
Eventueel iets water erbij.
Moet dikke soep zijn.
Nog ± 5 minuten goed doorwarmen.
Kan goed ingevroren worden, voor later gebruik!

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: (Dit recept is afkomstig van Bep Langenbach)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Soepen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s