Recept: Appelbollen

“Recept”

Appelbollen

Categorie: Bijgerecht, Ovengerecht, Gebak
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ca. 20 minuten + 25 minuten oventijd + 30 minuten koelen
(Dit recept is uitgetest)

Appelbollen

Ingrediënten:

  • 100 g boter of margarine + 1 eetl. Extra
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g suiker + 1 eetl. Extra
  • Zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 appels, geschild en klokhuis verwijderd
  • kaneelpoeder

Voorbereiding:

Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers. Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.

Bereidingswijze:

Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel. Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken. Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg. Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in circa 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.

Serveertips:

Lekker met een beetje yoghurt of vla.

Variatietips:

  • Ook lekker met toevoeging van rozijnen.
  • Vervang de appels door peren.

En klaar is Kees
Eet smakelijk

Bron: Boodschappen (nummer 3 - maart 2011) Boodschappen (nummer 3 – maart 2011)

Over Marcel

Wat koken we vandaag. Dat is de vraag !!!
Dit bericht werd geplaatst in Bijgerecht, Deze recepten zijn uitgetest, Gebak, Ovengerecht en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s